Vyprážané jaternicové rezníky so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes tak trošku sviatočný obed. Urobila som jaternicové kúsky a vypražila...jedlo som podávala so šalátom.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Jaternicu som mala v mrazničke, vybrala som ju a nechala chvíľku rozmraziť...
- Nie je treba ju nechať dlho rozmrazovať, lebo by sa nedalo ju pekne pokrájať na rezne...musí sa to sledovať...keď bola akurát, pokrájala som ju na šikmé kúsky..
- Pokiaľ sa spamätávala z toho, čo s ňou mienim urobiť, pripravila som si vajce a strúhanku..okúpala som ju vo vajci.. ja nepoužívam na obaľovanie mäsa a zeleniny hladkú múku..
- Obalila som ju v strúhanke..
- Nechala som si rozohriať bravčovú masť a jaterničkové kúsky som vyprážala..neskúšala som ju piecť zatiaľ v trúbe, len preto, lebo neviem, či by sa nerozpadla..
- Vyprážené jaterničkové kúsky som vybrala a uložila na kuchynský papier...
- Podávala som ich len tak s čerstvou zeleninou, ale môže sa podávať aj o zemiakovou kašou.. vyprážaná jaternička mi chuťou pripomína vyprážané hríby...je veľmi chutná...prajem vám dobrú chuť..