Jablkové taštičky

Vyprážané jablkové taštičky s medovkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ošúpané jablká nakrájame na kocky. Ochutíme škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme nakrájanú medovku.
  2. Uvarené a očistené zemiaky pretlačíme, zmiešame ich s múkou, so soľou a s vajíčkami. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň pol hodiny odpočinúť v chladničke.
  3. Zemiakové cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm a vykrajujeme kolieska, ktoré plníme pripravenou jablkovou plnkou. Jednotlivé kolieska preklopíme, vytvarujeme taštičky, kraje dobre utlačíme.
  4. Pripravené pirohy vyprážame dozlatista na oleji asi pri 160 °C. Po smažení ich uložíme na papierovú utierku, ktorá vsaje prebytočný tuk. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom, ozdobíme jablkami a medovkou.