Vyprážané hovädzie držky
Vyprážané hovädzie držky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Len zvedavosť po chuti mi dala impulz k vyskúšaniu tohto receptu.
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Držky som nechala rozmraziť, umyla som ich a vložila do rajnice s vodou uvariť. Osolila som ich a varila 15 min. Potom som držky scedila a opláchla čistou vodou.
- Pripravila som si suroviny na obaľovanie. Rožok som nastrúhala.
- Obaľovala som klasicky - múka, vajce, strúhanka. Najprv som obalila tie dlhšie a napokon osobitne tie drobné.
- Na panvici som nechala roztopiť masť a do horúcej som vložila obalené držky.
- Na misu vystlanú kuchynským papierom som ich vybrala a nechala odkvapkať.
- Podávala som ich so zemiakovou kašou. Prajem vám dobrú chuť