Vyprážané figy

Vyprážané figy v tempure z lieskovcov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu dôkladne umyjeme pod studenou vodou a uvaríme ju v dostatočnom množstve vody tak ako cestovinu. Keď je ryža mäkká, opäť ju dôkladne opláchneme. Vychladnutú a scedenú ryžu zmiešame s kyslou smotanou, medom, vanilkovým extraktom a so škoricou. Odložíme do chladu.
  2. Orechy pomelieme. V mise vyšľaháme vajíčka ručným mixérom asi 5 minút. Do vyšľahaných vajíčok dáme mlieko, škrob, pomleté orechy, sódu bikarbónu a dôkladne premiešame.
  3. Olej rozpálime a figy nakrájame na mesiačiky, ktoré obalíme v práškovom cukre a v cestíčku. Keď sú figy obalené, pomaly ich vkladáme do rozpáleného oleja a pražíme 2–4 minúty dozlatista. Figy podávame so sladkou ryžou.