Vyprážané bryndzové guľky
Vyprážané bryndzové guľky na ringlotovom ragú
Autor receptu: redakcia
Postup- Ringloty vykôstkujeme a dáme vysušiť. Ak máme,
môžeme ich dať do sušičky. Vysušené ich posekáme na väčšie kusy. Do hrnca dáme cukor, zalejeme
ho medovinou, varíme len dovtedy, kým sa cukor
nerozpustí. Primiešame ringloty a ďalej už nevaríme.
- Z bryndze vytvarujeme guľky a obalíme ich v rozmixovaných kukuričných lupienkoch. Môžeme ich dobre popritláčať, aby sa na bryndzu nalepili. Pred vyprážaním môžeme ešte dať bryndzové
guľky na chvíľu do mrazničky alebo ich tam môžeme
nechať dlhšie, takto by v horúcom oleji nemali
vytiecť. Pripravené guľky krátko vyprážame v dobre
rozpálenom oleji.
- Ringlotové ragú s vyprážanou
bryndzou sa môže podávať ako predjedlo alebo na
listovom šaláte ako hlavné jedlo.
|