Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a obalíme.
  2. Nakoniec makrelu obalíme v pripravenej zmesi z ovsených vločiek, soli a korenia. Do roztopenej 1/3 masla pridáme múku a miešame, až kým sa zápražka nespení.
  3. Primiešame vriacu vodu, postupne maslo, až omáčka zhustne. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a horčicu.
  4. Dochutíme soľou, korením a vymiešame najemno. Na panvici rozpálime olej, ryby vyprážame 2 až 3 minúty.
  5. Kúsky makrely naukladáme na podnos, ozdobíme plátkami citróna a petržlenovou vňaťou.
  6. Podávame s horčicovou omáčkou a s hranolčekmi.