Vyprážaná plnená cuketa

Vyprážaná cuketa so šunkou a syrom

Autor receptu: kimlo

Je tu sezóna cukety, tak som vyskúšal jednoduchý recept na akoby cuketový Cordon Bleu, možno niekoho bude inšpirovať.* Ja som bol veľmi spokojný, chutí ako za tepla tak aj za studena.

Suroviny

Postup

  1. Neolúpanú cuketu nakrájame širšou škrabkou alebo ostrým nožom na 1-2 mm hrubé plátky – filety. Nesolíme, slaná je šunka, syr, aj vajce na obaľovanie.
  2. Tak isto nakrájame aj šunku a syr na približne rovnako široké diely.
  3. Na plátok cukety položíme šunku a plátok syra.
  4. Preložíme...
  5. ...a obalíme v klasickom trojobale, najprv v múke, potom vo vajci rozšľahaným s trochou mlieka a soli, a nakoniec v strúhanke.
  6. Vyprážame v rozohriatom oleji do zlatista.
  7. Ešte teplé uložíme na plech so servítkou, aby vsiakol zvyšky oleja.
  8. Výborné je to len tak samotné, a dokonca aj za studena ako chuťovka.
  9. Podávame so zemiakmi a zeleninou, prípadne tatárskou omáčkou.