Vypečená kačica s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Akosi samo od seba príde čas na pečené husi,kačice.Na túto chvíľu rozvoňanej kuchyne typickými vôňami sa teším od rána,kedy začínam variť.Aj manžel častejšie zavíta do kuchyne.Myslím,že prichádza fetovať tú ohromnú vôňu,ktorá pošteklí naše zmysli.

30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Keďže sme s manželom sami,kačicu som rozpolila a robím len polovicu.Kačicu vyumývam do sucha vytriem.Dobre do nej votriem soľ z jednej aj druhej strany.Posypem razcou.Poukladám na ňu pokrájanú cibuľu a cesnak.Pod ňu do pekáča podsteliem bravčovú masť.Dám do vyhriatej rúry a prikrytú ju začínam dusiť asi trištvrte hodiny.Potom ju potriem medom rozriedeným trochou vody.
  2. Keďže kačicu mám na polovicu a máme radi plnku,a naplniť do trupu sa mi nedá a pod kožu nechcem,plnku si robím osobitne. Osmažím na masle cibuľku aj cesnak.
  3. Pokrájam si aspoň dňové rožky,ktoré navlhčím studenou vodou.Zalejem roztopeným maslom s cibuľkou a cesnakom.Pridám vajíčko,soľ,petržlen majoránku,oregánom.
  4. Pokrájam na drobno šampióny a obvárím ich v slanej vode.Vsypem do masy.
  5. Premiešam.
  6. Naplním do užšieho sáčku,ktorý sa používa na varenie tlačienky.Tiež uvarím v horúcej vode.Varím 25 minút.
  7. Hotová uvarená plnka.
  8. Upečená kačica.Ku nej som pridala na zapečenie časť plnky.
  9. Pokrájanú bielu,alebo červenú kapustu na rezance dám restovať na olej s cibuľkov.Posolím,pridám medzi prsty razcu a nechám dusiť.Neskôr pridám cukor a ocot.A nechám vydusiť do mäkka.
  10. Podávam s knédlou poliatou výpekom.
  11. Detto.