Vynikajúci banánový chlebík (s minimom cukru)

Autor receptu: eliniatko

Tento banánový chlebík robíme už dlho, je neskutočne dobrý, a zároveň aj zdravý, keďže do neho ide málilinko cukru a sušené ovocie.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny spolu zmiešame (banány predtým roztlačíme). Ak niekedy nemám doma acidko, použijem akýkoľvek jogurtový nápoj, čistý jogurt a dokonca sa už stalo, že aj ochutený. Stále bol chlebík vynikajúci. Hladká múka sa zasa dá nahradiť diétnejšou celozrmnou jemnou múkou. Ak používame aj sušené slivky (silno odporúčam), nakrájajte ich na menšie kúsky, nech sú všade (nemusí to však byť). Sušeného ovocia dajte, koľko máte chuť. Stačí aj troška, ale ja ak mám, dám kľudne aj kopu. Čokoláda nie je povinná, veľmi sa hodí (tých 50 až 100 gramov), ale ak sa snažíte jesť menej kalórií, kľudne ju vynechajte - banánový chlebík je skvelý aj bez nej. Takto asi vyzerá cesto.
  2. Lepkavú rovnomerne rozmiešanú zmes dáme do formy a zarovnáme (ja vždy používam silikónovú, ak nemáte, vysteľte klasickú papierom na pečenie alebo dobre vymastite). Pečieme na 200 °C asi pol hodinku, po 15 minútach už začnite pozerať, nech sa nepripáli (veľmi to totiž závisí od rúry).
  3. Chlebík vytiahneme z formy, nakrájame na ľubovoľný tvar (ja obvykle kocky) a podávame. Ani nečakám kým vychladne, tak sa na neho teším.