Vymyslený obed z jedného pekáča
Autor receptu: afataga
Pospájala so viac receptov dokopy, pridala fantáziu a vzniklo toto.
6 porcií |
50 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Zo surovín na marinádu, okrem soli, urobíme marinádu a necháme v nej kúsky mäsa marinovať najlepšie cez noc.
- Zemiaky riadne umyjeme, pokrájame a dáme predvariť na paru na 10 min., potom ich dáme do pekáča, pridáme soľ, celé strúčiky cesnaku, rascu, saturejku, olej od oka a pomiešame.
- Navrch uložíme mäso, ktoré tesne pred tým posolíme a celé zalejeme smotanou. Dáme piecť na 200° na cca 50 min. zakryté a potom na asi 15 min, odokryté. Foto nemám, lebo mi došla batéria vo foťáku. Zemiaky sú výborne šťavnaté. Podávame so zeleninovým šalátom.