Výletná zmes (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Vhodné pre všetky ročné obdobia.Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej,ľahkej energie pre výletníkov,ktorý často potrebujú zobnúť niečo za pochodu.Zmes možeme obmieňať podľa vlastnej fantázie a dostupnosti prísad.Namiesto kešu môžeme použiť vlašské orechy,arašidy,namiesto hrozienok akékoľvek sušené ovocie ako slivky,figy,datle,marhule,banány..Vhodná desiata,olovrant aj pre deti.Recept je z ajurvédckej liečitelskej kuchárky.Skladujeme v dobre uzatvoriteľnej sklenenej nádobe.Moja nádobka mala 1l.

1l
porcia
5 minút
príprava
5 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Dôkladne premiešame všetky prísady okrem hrozienok,ktoré si odložíme bokom.
  2. Zmes rozložíme v tenkej vrstve na plech a pomaly pečieme v mierne vyhriatej rúre.Vyberieme z rúry,necháme vychladnúť.Plech vytiahneme z rúry ihneď,ako začne hnednúť kokos,treba to ustriehnúť,lebo môže zhorieť.Primiešame hrozienka.
  3. Ja milujem vlašáky,tak som si spravila v kombinácii s mandlami.
  4. Pre detičky aj dobrá svačinka do školy.