Výborný zdravý rýchly mrkvový koláč
Autor receptu: cordis
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Množstvo surovin vystači asi tak na spodnu čast torty preto je dobre davku zdvojnasobit alebo piect na dva krat. V takychto jednotkach bol uvadzany aj povodny recept preto neviem aku to ma konkretne gramaž. Ja som však povodne suroviny pomenila podla seba a dala som tam iba tieto uvedene.
- V malej miske zmiešame suché suroviny. V druhej miske mokré suroviny spolu s mkrvou. Suché suroviny pridame do mokrých a dobre premiešame. Zmes vylejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rure (200stupnov) 15min.
- Rozrežeme cesto pozdĺž, potrieme arašidovým maslom (ktoré si môžeme vyrobiť samy. Recept nájdete medzi mojimi receptami). Ďalej na to natrieme tvaroh (ktorý sme zmiešali s vanilkovým extraktom a medom podla chuti), prikryjeme cestom, ktoré na vrchu potrieme medom. Asi hrst orechov rozmixujeme v mixeri a posypeme vrch.
|