Výborný zdravý rýchly mrkvový koláč

Autor receptu: cordis

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Množstvo surovin vystači asi tak na spodnu čast torty preto je dobre davku zdvojnasobit alebo piect na dva krat. V takychto jednotkach bol uvadzany aj povodny recept preto neviem aku to ma konkretne gramaž. Ja som však povodne suroviny pomenila podla seba a dala som tam iba tieto uvedene.
  2. V malej miske zmiešame suché suroviny. V druhej miske mokré suroviny spolu s mkrvou. Suché suroviny pridame do mokrých a dobre premiešame. Zmes vylejeme do formy a pečieme vo vyhriatej rure (200stupnov) 15min.
  3. Rozrežeme cesto pozdĺž, potrieme arašidovým maslom (ktoré si môžeme vyrobiť samy. Recept nájdete medzi mojimi receptami). Ďalej na to natrieme tvaroh (ktorý sme zmiešali s vanilkovým extraktom a medom podla chuti), prikryjeme cestom, ktoré na vrchu potrieme medom. Asi hrst orechov rozmixujeme v mixeri a posypeme vrch.