Slaný pórový koláč
Výborný pórový koláč z kysnutého cesta (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?* Cesto je síce kysnuté, ale vďaka tuku mastnejšie a výborne sa hodí k póru.
1 plech porcia |
30 (+ kysnutie) minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Z prísad na cesto vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
- Pór nakrájame na tenšie kolieska a v miske spolu s olejom a soľou rukou dobre postláčame, kým nepustí tekutinu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, jednu trošku väčšiu ako polovica.
Väčšiu časť cesta rozotrieme na vymastený plech (cca 30x35 cm). Cesto je mastné, vyvaľkať ho ide ťažšie. Preto je lepšie ho roztiahnuť na plech a potom už na plechu vyvaľkať pohárom.
- Na cesto rozložíme pór.
- Popolievame jogurtom.
- Zakryjeme druhou časťou cesta tak, aby nám ostali občas diery a bolo vidieť náplň. Okraje cesta jemne k sebe pritlačíme.
- Pečieme na 180 °C dozlata.
Upečený koláč vytiahneme z rúry a ihneď potrieme roztopeným maslom.
- Nákrájame a podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.