Výborný makový koláč (fotorecept)

Autor receptu: lilimi

V poslednom čase som sa naučila hodne nových bavorských receptov,a rada sa s vami podelím.Takmer vždy si originálne recepty upravujem podla seba,tak aby boli čo najlepšie.

10
porcií
30 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny si dáme do misky.Ja používam trstinový cukor.
  2. Spolu vyšlahat alebo aj v rukach vymiešat.
  3. Cesto dáme do vymastenej formy,priemer 28 cm. Pokial máte inu formu musite prepočitat suroviny!
  4. Cesto roztiahneme rukami po celej forme a vytiahneme aj na boky.
  5. Teraz si pripravíme plnku.Do hrnčeka si dáme varit mlieko,cukor, mletý mak a pudingový prašok rozmiešaný v troche mlieka.Uvarime makový puding.
  6. Do hotového pudingu zamiešame kyslu smotanu (myslim že na sk dostat najviac 16%). Už nevaríme.
  7. Plnku vylejeme na cesto.Dáme piect na 180 st , 25 min
  8. Medzitým si pripravime polevu. Do misky dáme tri bielka a vyšlaháme.
  9. Pridáme tri žltka a cukor a znova dobre vyšlaháme.
  10. Nakoniec primiešame ručne kyslu smotanu.
  11. Po 25 minutach vyberieme koláč z rury a polejeme ho polevou.Znova dáme do rury na 20 minut.
  12. Hotový necháme vychladnut.
  13. Dobru chut,určite vám bude všetkým chutit.