Výborný makový koláč (fotorecept)
Autor receptu: lilimi
V poslednom čase som sa naučila hodne nových bavorských receptov,a rada sa s vami
podelím.Takmer vždy si originálne recepty upravujem podla seba,tak aby boli čo najlepšie.
10 porcií |
30 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny si dáme do misky.Ja používam trstinový cukor.
- Spolu vyšlahat alebo aj v rukach vymiešat.
- Cesto dáme do vymastenej formy,priemer 28 cm. Pokial máte inu formu musite prepočitat suroviny!
- Cesto roztiahneme rukami po celej forme a vytiahneme aj na boky.
- Teraz si pripravíme plnku.Do hrnčeka si dáme varit mlieko,cukor, mletý mak a pudingový prašok rozmiešaný v troche mlieka.Uvarime makový puding.
- Do hotového pudingu zamiešame kyslu smotanu (myslim že na sk dostat najviac 16%). Už nevaríme.
- Plnku vylejeme na cesto.Dáme piect na 180 st , 25 min
- Medzitým si pripravime polevu. Do misky dáme tri bielka a vyšlaháme.
- Pridáme tri žltka a cukor a znova dobre vyšlaháme.
- Nakoniec primiešame ručne kyslu smotanu.
- Po 25 minutach vyberieme koláč z rury a polejeme ho polevou.Znova dáme do rury na 20 minut.
- Hotový necháme vychladnut.
- Dobru chut,určite vám bude všetkým chutit.