VÝBORNÝ KOLÁČ z traumy

Autor receptu: wildrane

Tento receptík mám od kolegyne, len neviem od ktorej. Už som ho veľa ráz robila a je naozaj výborný. Vyzerá zložito, ale je to šups-šups.

Suroviny

Postup

  1. SVETLÉ CESTO 3 žĺtky, 6 PL horúcej vody, 15 dg práškový cukor Dobre vymiešať do penista a potom pridať 15 dg polohrubá múka , ½ balíčka prášok do pečiva, z 3 bielkov tuhý sneh Dobre premiešať a vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme.
  2. TMAVÉ CESTO 3 žĺtky, 6 PL horúcej vody , 15 dg práškový cukor Dobre vymiešať do penista a potom pridať 15 dg polohrubá múka, ½ balíčka prášok do pečiva , z 3 bielkov tuhý sneh, 1 ½ PL kakao Dobre premiešať a vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyklopíme tmavé cesto na dosku.
  3. SIRUP 1 ½ dcl rum, 1 ½ dcl sirup (alebo šťava z marhuľového kompótu), 1 dcl voda Nechať prevariť a hotový sirup vyliať na plech, v ktorom sme piekli tmavé cesto (plech neumývať). Sirup nechať vychladiť a potom do neho položíme tmavé cesto. Vrch tmavého cesta dobre potrieme marhuľovým lekvárom, prikryjeme svetlým cestom a rukou dobre pritlačíme. Takto spojené cestá vyklopíme na dosku tak, aby svetlé cesto bolo dole. A prichádza čas na plnku!
  4. Plnka ½ litra mlieka + 3 PL kryštálového cukru. Dáme prevariť spolu s kryštálovým cukrom 2 dcl mlieka + 1 ½ pudingového prášku ZLATÝ KLAS rozmiešame a vlejeme do prevareného mlieka a uvaríme na polotuhú masu. Puding necháme dobre vychladnúť (občas ho premiešame). Medzitým si vymiešame elektrickým šľahačom tuk - 250 g HERA a až je puding vychladnutý, tak to spolu vyšľaháme. Hotovú plnku natrieme na tmavé cesto. Na vrch plnky môžeme dať čokoládovú polevu, alebo: - po celej dĺžke koláča urobíme po plnke vidličkou vlnky. Z kancelárskeho papiera si urobíme pásiky asi tak 1,5 cm široké a uložíme ich na plnku (pásik – plnková medzera, pásik – medzera). Celý koláč na husto posypeme cez sitko kakaom, opatrne odstránime papierové pásiky a výtvor je hotový. PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ !