VÝBORNÝ KOLÁČ z traumy
Autor receptu: wildrane
Tento receptík mám od kolegyne, len neviem od ktorej. Už som ho veľa ráz robila a je naozaj výborný. Vyzerá zložito, ale je to šups-šups.
Postup
- SVETLÉ CESTO
3 žĺtky, 6 PL horúcej vody, 15 dg práškový cukor
Dobre vymiešať do penista a potom pridať
15 dg polohrubá múka , ½ balíčka prášok do pečiva, z 3 bielkov tuhý sneh
Dobre premiešať a vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme.
- TMAVÉ CESTO
3 žĺtky, 6 PL horúcej vody , 15 dg práškový cukor
Dobre vymiešať do penista a potom pridať
15 dg polohrubá múka, ½ balíčka prášok do pečiva , z 3 bielkov tuhý sneh, 1 ½ PL kakao
Dobre premiešať a vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyklopíme tmavé cesto na dosku.
- SIRUP
1 ½ dcl rum, 1 ½ dcl sirup (alebo šťava z marhuľového kompótu), 1 dcl voda
Nechať prevariť a hotový sirup vyliať na plech, v ktorom sme piekli tmavé cesto (plech neumývať). Sirup nechať vychladiť a potom do neho položíme tmavé cesto. Vrch tmavého cesta dobre potrieme marhuľovým lekvárom, prikryjeme svetlým cestom a rukou dobre pritlačíme. Takto spojené cestá vyklopíme na dosku tak, aby svetlé cesto bolo dole.
A prichádza čas na plnku!
- Plnka
½ litra mlieka + 3 PL kryštálového cukru. Dáme prevariť spolu s kryštálovým cukrom
2 dcl mlieka + 1 ½ pudingového prášku ZLATÝ KLAS rozmiešame a vlejeme do prevareného mlieka a uvaríme na polotuhú masu. Puding necháme dobre vychladnúť (občas ho premiešame). Medzitým si vymiešame elektrickým šľahačom tuk - 250 g HERA a až je puding vychladnutý, tak to spolu vyšľaháme.
Hotovú plnku natrieme na tmavé cesto. Na vrch plnky môžeme dať čokoládovú polevu, alebo:
- po celej dĺžke koláča urobíme po plnke vidličkou vlnky. Z kancelárskeho papiera si urobíme pásiky asi tak 1,5 cm široké a uložíme ich na plnku (pásik – plnková medzera, pásik – medzera). Celý koláč na husto posypeme cez sitko kakaom, opatrne odstránime papierové pásiky a výtvor je hotový.
PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ !