Domáci chlieb
Výborný jednoduchý domáci chlebík
Autor receptu: zlaticko333
Chlebík je jednoduchý, rýchly a hlavne výborný :-)
Postup
- V malom množstve teplej vody s cukrom a štipkou soli, rozpustíme droždie. Ja dávam kvások vykysnúť na radiátor.
- Vzniknutý kvások a zvyšok vody zmiešame s múkou, soľou a rascou. Dobre premiešame, prikryjeme utierkou a necháme asi 20 minút aj dlhšie kysnúť. Predhrejeme si rúru na 220 °C.
- Z vykysnutého cesta vytvarujeme mokrými rukami bochník, ktorý dáme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo dáme do korpusovej silikónovej formy. Ja to rovno preložím z misky do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre po dobu 30 minút na 220 stupňov. Po 30 minútach skúsime chleba z boku popichať špajdľou. Ja ho zhora zakryjem alobalom a ešte tak cca 15 - 20 minút dopekám. Vznikne chrumkavá kôrka.
- Po upečení vyberieme z tortovej formy, odlepíme papier, položíme na mriežku, necháme vychladnúť. Dobrú chuť. :-)