Výborné tofu s pšenom
Autor receptu: ljjusi
Toto je recept od pani A. Mačingovej z knižky Najedzte sa do štíhlosti. Je to veľká mňamka!
1-2 porcia |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si pšeno, tofu si nakrájame na kocky, stredne veľkú cibuľu si nakrájame na kolieska, alebo ľubovoľný sympatický tvar.
- Cibuľu si opečieme na oleji, pridáme tofu a pražíme približne 10 minút, alebo kým sa Vám nezačne cibuľa prichytávať tak ako mne dnes :-D
- Pšeno si uvaríme vo vriacej vode, ja ho varievam približne 12 minút.
- Následne uvarené pšeno scedíme, zmiešame už s pripravenou zmesou a podávame. A to je všetko :-). Ja som si k tomu spravila ešte uhorkový šalát z čerstvej uhorky s strúhaným čerstvým chrenom a lyžičkou kyslej smotany. Dobrú chuť!