Zákusok s mascarpone

Výborné rezy s pudingovým krémom s mascarpone

Autor receptu: babkamt

Uľahčila som si prácu. Na oslavu som spravila tieto výborné osvedčené rezy. Tak som sa vyhla zdobeniu torty. Postup som nefotila, nemala som čas, lebo som piekla 3 druhy koláčov. Kto nemá veľký plech, upečie si každé cesto zvlášť.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľahala som 5 celých vajec do peny s 200 g cukru. Postupne som na striedačku pridávala vodu a olej. Múku s kypriacim práškom som preosiala. Do vyšľahaných vajec som ju zamiešala ručne. Najväčší plech 34 x 44 cm s nízkym okrajom som vystlala papierom na pečenie. Preložila som ho na polovičku, aby som si naznačila stred. Potom som papier natrela olejom, aby sa dal ľahšie stiahnuť z upečeného koláča. Polovicu bieleho cesta som preložila na plech. Do zvyšného bieleho cesta som preosiala 2 PL kakaa. Kakaové cesto som preložila na plech k bielemu cestu. Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Koláč som piekla 20 minút.
  2. Kým sa koláč piekol, venovala som sa príprave krému. Z 300 ml mlieka, Zlatého klasu som uvarila hustý puding. V mixéri som vymiešala 150 g masla s 180 g preosiateho práškového cukru. Vychladnutý puding som po častiach zašľahala do vyšľahaného masla. Nakoniec som pridala 150 g mascarpone.
  3. Vychladnuté cesto som nakrájala na rovnaké pásy. Tie som natrela pripraveným krémom. Krémom som natrela aj vrch a boky rezov. Na vrch som nastrúhala horkú čokoládu.