Kysnuté rožky

Výborné kysnuté rožky (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Úžasné pečivo mäkučké a ľahučké ako pierko! Ak nemáte doma chlieb, netreba bežať hneď do obchodu. Upečte si jednoducho a rýchlo čerstvé domáce pečivo.* Je viacero receptov na rožky, ale možno sa vám zapáči aj tento. Ja ich pečiem doma často, sú stokrát lepšie ako z obchodu.

8
porcií
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme mäkké, vzdušné cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, upravíme ich do okrúhleho tvaru a vyvaľkáme na hrúbku cca 5-6 mm. Cesto pokrájame na 8 častí/trojuholníkov. Každý kúsok znova trochu vyvaľkáme a skrútime do tvaru rožka. Krútime vždy smerom ku špicu.
  3. Rožky poukladáme na plech s papierom a zakryté necháme 15 minút podkysnúť. Zatiaľ si rozohrejeme aj rúru na 190 °C. Po uplynutí času rožky natrieme žĺtkami, ktoré sme zmiešali s troškou vody. Posypeme podľa vlastnej chuti semienkami alebo hrubozrnnou soľou. Pečieme na 190 °C 20 minút.
  4. Pečivo je úžasne ľahučké a mäkké. Počas pečenia krásne rozvoniava a chuťovo je skvelé!!! Dá sa jesť naozaj ku všetkému, jedine ak ho chcete mať trocha neutrálnejšej chuti, tak dajte menej soli. Prajem dobrú chuť!!!
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube