Zeleninová polievka

Výborná zeleninová odvodňovacia polievka

Autor receptu: vevericka

Raz prišla moja mama s odvodňovacou diétou a začala variť túto polievku. Tak nám zachutila, že už má svoje trvalé miesto aj v našej domácnosti :-) Základ je čínska alebo pekingská kapusta, koreňová zelenina, čo treba na začiatku posmažiť, zvyšok sa dá obmieňať. Polievka musí byť najmä hustá :-)

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čínsku alebo pekinskú kapustu si nakrájame nadrobno, mrkvu, petržlen, zeler nastrúhame, karfiol alebo brokolicu rozdrobíme na kúsky.
  2. Kapustu a koreňovú zeleninu posmažíme na repkovom oleji, posypeme kukuričnou múkou, opražíme a zalejeme vodou.
  3. Do hrnca pridáme ešte karfiol alebo brokolicu (dá sa pridať aj hliva ustricová, ale ja nedávam kvôli deťom), pridáme po hrstiach šošovicu (ja som dala tentokrát červenú), krúpy, vločky, pohánku. Osolíme.
  4. Varíme cca 1 hodinu do zmäknutia. Dobrú chuť!