Zeleninová polievka
Výborná zeleninová odvodňovacia polievka
Autor receptu: vevericka
Raz prišla moja mama s
odvodňovacou diétou a začala
variť túto polievku. Tak nám
zachutila, že už má svoje trvalé
miesto aj v našej domácnosti :-)
Základ je čínska alebo pekingská
kapusta, koreňová zelenina, čo
treba na začiatku posmažiť,
zvyšok sa dá obmieňať. Polievka musí byť najmä hustá :-)
10 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Čínsku alebo pekinskú kapustu si nakrájame nadrobno, mrkvu, petržlen, zeler nastrúhame, karfiol alebo brokolicu rozdrobíme na kúsky.
- Kapustu a koreňovú zeleninu posmažíme na repkovom oleji, posypeme kukuričnou múkou, opražíme a zalejeme vodou.
- Do hrnca pridáme ešte karfiol alebo brokolicu (dá sa pridať aj hliva ustricová, ale ja nedávam kvôli deťom), pridáme po hrstiach šošovicu (ja som dala tentokrát červenú), krúpy, vločky, pohánku. Osolíme.
- Varíme cca 1 hodinu do zmäknutia. Dobrú chuť!