Výborná pudingová žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: jack

Zvýšil sa vám po sviatkoch biely koláč alebo vianočka? Mám pre vás dobrý tip na rýchlu chuťovku, alebo pre niekoho aj obed.

6
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Vianočku (biely koláč) narežeme na tenšie plátky.
  2. Plech si vymastíme olejom, vysypeme strúhankou. Mlieko si trošku ohrejeme, pridáme cukor, 2 celé vajcia a 2 bielky (potrebujeme menší plech).
  3. Vianočku mierne namočíme do mlieka a postupne ukladáme na plech.
  4. Uvaríme si jahodový puding a vylejeme na vianočku.
  5. Opäť naukladáme namočenú vianočku. Potom na to dáme tvarohovú plnku.
  6. Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so žĺtkami, vanilkou, postr. citr. kôrou, vanilkovým pudingovým práškom a jogurtom. Takto pripravenú zmes rozotrieme na vianočku.
  7. Jablká očistíme, pokrájame na štvrťky, pridáme klinčeky, cukor, vodu a podusíme do polomäkka. (Kto má zavárané ovocie môže dať také a môžme pomiešať jablká a marhule.)
  8. Keď máme kompót uvarený, pokrájame na menšie kúsky a uložíme na plnku. Na vrch znova poukladáme vianočku namočenú v mlieku.
  9. Polejeme maslom a pečieme. Hotovú polejeme šťavou z kompótu.