Výborná kuracia rolka (fotorecept)

Autor receptu: ivanka242

Rozmýšlala som čo dnes navariť. S drahým sme mali chuť na kuracinku, tak som sa rozhodla že kuracinku trošku ozvláštnim a spravila som túto rolku. Je plnená baby špenátom,mozarellou,eidamom a šunkou..Na vrchu je sušená šunka. Ako prílohu som spravila varené zemiaky s maslom a čerstvou petržlenovou vňaťou :).. Je to rýchle jedlo a výýborné :) môjmu drahému veľmi chutilo... rolka je trošku suchšia kedže sú to prsia,ale možete k nej urobiť napriklad nejakú syrovú omačku fantázii sa medze nekladú :)

8
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Dáme variť ošúpané a nakrájané zemiaky do osolenej vody
  2. Keď sú zemiaky mäkké scedíme ich a pridáme maslo s nakrájanou petržlenovou vňaťou a premiešame. Hotovo
  3. Kuracie prsia si umyjeme a osušíme
  4. Kuracie prsia očistíme od blaniek, rozkrojíme na polku a opatrne cez sáčok rozklepeme na rezne. .. Mne sa podarilo aj srdiečko spraviť :))
  5. pripravíme si alobal...
  6. Mäso poukladáme na alobal, posolíme, pokoreníme..
  7. na mäso poukladáme plátky šunky.. ja som použila Královskú šunku
  8. na šunku som si dala špenát .. ktorý som nechala rozmraziť a 2min som ho povarila vo vriacej osolenej vode..( može byť aj čerstvý..ja som čerstvý nemala tak som dala mrazený) špenát dáme rovnomerne na šunku, posolíme, pokoreníme a mierne posypeme granulovaným cesnakom nech má špenát lepšiu chuť.
  9. na špenát postrúhame obidve mozarelli a aj trochu z eidamu.. môžete si dať aj viac.. kto ako chce :) ... teraz opatrne pomocou alobalu zvinieme ako roládu.
  10. ja som si rolku rozdelila na dve časti .. lebo bola veľmi dlhá a nezmestila sa mi do pekáča :)... Rolky som dala na pekáč vystlatý papierom na pečenie.. Pečieme 40minút na 200°C
  11. Potom rolky vyberieme, rozbalíme a na vrch poukladáme sušenú šunku (prosciutto). Vložíme znovu do trúby..najlepšie na funkciu grill a necháme nech sa šunka trochu prepečie. Potom vytiahneme, rozkrájame a možeme jesť :)
  12. Dobrú chuť ! :)