Čokoládová torta

Výborná čokoládová torta bez múky s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Teraz, keď je všade veľa ovocia, som neodolala a upiekla takúto dobrotu.

45 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto, k tomu štipku soli.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov, s cukrom a soľou vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Do snehu vmiešame žĺtky, kakao premiešame s kypriacim práškom a postupne preosejeme do cesta.
  4. Zľahka vmiešame kakao a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov - pečieme 20 minút.
  5. Po upečení necháme korpus vychladnúť a stiahneme papier na pečenie.
  6. Boky korpusu upravíme, pozdĺžne prerežeme na 4 rovnaké časti. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor práškový, vanilkový, kôru z citróna, premiešame a nakoniec vmiešame tvaroh.
  7. Ingrediencie na plnku.
  8. Krémom potrieme každý diel korpusu a stáčame do rolády. Trocha krému necháme na potretie vrchu torty.
  9. Stočené dáme na podnos a opakujeme s každým dielom.
  10. Spevnime tortovou formou, aspoň na 1 hodinu dáme stuhnúť do chladničky.
  11. Vrch torty potrieme krémom.
  12. Urobíme čokoládovú polevu: Čokoládu si nastrúhame alebo polámame na menšie kúsky, smotanu ohrejeme do horúca, zalejeme čokoládu a necháme rozpustiť , občas premiešame, aby sa rozpustila.
  13. Vrch polejeme polevou a ozdobíme ovocím podľa seba.
  14. Dobrú chuť všetkým.