Vrstvená bublanina

Autor receptu: medovnicek

Dostala som čerešne, višne, na trhu som kúpila marhule a tak som rozmýšľala, že v akom koláči to ovocie uplatním. Zmyslela som si na recept, ktorý som si odložila z časopisu Žena a kuchyně.

Postup

  1. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. V šľaháme tretinu cukru, žĺtky posypané troškou múky a zvyšný cukor. Nakoniec do cesta vmiešame pre-osiatu múku a mlieko.
  2. Cesto rozdelíme na tri diely, z toho jeden zafarbíme lyžicou kakaa.
  3. Teraz by sme postupne mali všetky tri diely cesta naliať plechy vystlané papierom na pečenie, posypať ovocím a dať piecť.
  4. Mne sa nechcelo piecť na tri krát, preto som žlté cesto celé vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie a na polovicu som rozložila čerešne a višne a na druhú polovicu marhule.
  5. Kakaové cesto som sa snažila rozložiť len na polovicu plechu, ktorý som tiež vyložila papierom na pečenie. Na kakaové cesto som rozložila zavárané čučoriedky.
  6. A teraz som postupne dala oba plechy piecť. Piekla som na 180 C.
  7. Keď biele cesto vychladlo, prekrojila som ho na polovicu.
  8. Puding Créme Olé bez varenia som pripravila presne podľa návodu, potom som ho vyšľahala spolu s kyslou smotanou. Zobrala som tácku a na spodok som dala žlté cesto s čerešňami a višňami. Potrela som polovicu vy šľahaného krému.
  9. Priložíme kakaové cesto s čučoriedkami. A potrieme zvyšným krémom.
  10. A priložíme poslednú časť cesta - žlté s marhuľami. Dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Potom už len krájame na jednotlivé kúsky.