Vrstvená bublanina
Autor receptu: medovnicek
Dostala som čerešne, višne, na trhu som kúpila marhule a tak som rozmýšľala, že v akom koláči to ovocie uplatním. Zmyslela som si na recept, ktorý som si odložila z časopisu Žena a kuchyně.
Postup
- Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. V šľaháme tretinu cukru, žĺtky posypané troškou múky a zvyšný cukor. Nakoniec do cesta vmiešame pre-osiatu múku a mlieko.
- Cesto rozdelíme na tri diely, z toho jeden zafarbíme lyžicou kakaa.
- Teraz by sme postupne mali všetky tri diely cesta naliať plechy vystlané papierom na pečenie, posypať ovocím a dať piecť.
- Mne sa nechcelo piecť na tri krát, preto som žlté cesto celé vyliala na plech vystlaný papierom na pečenie a na polovicu som rozložila čerešne a višne a na druhú polovicu marhule.
- Kakaové cesto som sa snažila rozložiť len na polovicu plechu, ktorý som tiež vyložila papierom na pečenie. Na kakaové cesto som rozložila zavárané čučoriedky.
- A teraz som postupne dala oba plechy piecť. Piekla som na 180 C.
- Keď biele cesto vychladlo, prekrojila som ho na polovicu.
- Puding Créme Olé bez varenia som pripravila presne podľa návodu, potom som ho vyšľahala spolu s kyslou smotanou.
Zobrala som tácku a na spodok som dala žlté cesto s čerešňami a višňami. Potrela som polovicu vy šľahaného krému.
- Priložíme kakaové cesto s čučoriedkami. A potrieme zvyšným krémom.
- A priložíme poslednú časť cesta - žlté s marhuľami. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Potom už len krájame na jednotlivé kúsky.