Voňavý camembert pečený v rúre
Autor receptu: mycake
Výborný a hlavne veľmi rýchly recept, ktorý sa nám zavďačí fantastickou chuťou. Na
tejto delikatese si s radosťou
pochutnávajú Francúzi a keď ochutnáte, hneď zistíte prečo. Recept je zo stránky
www.MyCake.sk
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Alobalom si vysteliem okrúhlu zapekaciu misku, položím naň tenký plátok masla a syr. Ak si kúpil/a syr v drevenej krabičke, obal zo syra vyhoď a syr vlož späť do krabičky, v ktorej ho aj upečieš. Do syra si zhora špičkou noža urobím zárezy a vtlačím do nich na tenké plátky nakrájaný strúčik cesnaku a na kúsky natrhaný tymián. Vrch pokvapkám pár kvapkami medu.
- K syru na plech priložím nakrájanú bagetu potretú bylinkovým maslom alebo pokvapkám olivovým olejom a spolu so syrom dám piecť do rúry na 20 minút na 180 °C. Hotovo:)