Voňavé jesenné crumble (fotorecept)
Autor receptu: luckaprima
Inšpirácia od maminky. Zahreje a poteší, šialene dobrá domáca
sladkosť, chuť a vôňa
pečených mandlí v spojení
so sviežim horúcim ovocím a škoricou je neskutočný zážitok... Ako stvorené na dlhé
chladné večery čo začínajú.
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Ovocie si očistíme, nakrájame na menšie kúsky, trošku cukru s pravou vanilkou, trstinového cukru a škorice. Zamiešame a rozložíme do maslom vymastenej zapekacej misy.
- Špaldovú múku, cukor a mäkké maslo spojíme aby vznikla taká posýpka. Bohato ňou posypeme povrch ovocia a pridáme na paličky posekané blanšírované mandľe.
- Pečieme 40 minút pri 190 °C, v polovici pečenia som pridala ešte hrozienka namočené vo vode, upiekli sa pekne do chrumkava. Výsledkom je šťavnatá, farebná a chutná sladkosť, ktorú si môžete dať bez výčitiek, ďakujem maminka. ☺