Voňavé jesenné crumble (fotorecept)

Autor receptu: luckaprima

Inšpirácia od maminky. Zahreje a poteší, šialene dobrá domáca sladkosť, chuť a vôňa pečených mandlí v spojení so sviežim horúcim ovocím a škoricou je neskutočný zážitok... Ako stvorené na dlhé chladné večery čo začínajú.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocie si očistíme, nakrájame na menšie kúsky, trošku cukru s pravou vanilkou, trstinového cukru a škorice. Zamiešame a rozložíme do maslom vymastenej zapekacej misy.
  2. Špaldovú múku, cukor a mäkké maslo spojíme aby vznikla taká posýpka. Bohato ňou posypeme povrch ovocia a pridáme na paličky posekané blanšírované mandľe.
  3. Pečieme 40 minút pri 190 °C, v polovici pečenia som pridala ešte hrozienka namočené vo vode, upiekli sa pekne do chrumkava. Výsledkom je šťavnatá, farebná a chutná sladkosť, ktorú si môžete dať bez výčitiek, ďakujem maminka. ☺