Voňavá karfiolovica (fotorecept)
Autor receptu: jody
Zasa karfiol, tentoraz v polievke... v trochu zvláštnej kombinácii, ale chuťovo je to bomba!
:-)
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky a karfiol nakrájame na menšie kúsky.
- V hrnci zalejeme studenou vodou, posolíme, pridáme zelerovú vňať a dáme variť až do mäkka.
- Do iného receptu som potrebovala vyškvarenú slaninu, ale masť z nej nie. A na tej masti som potom spravila paprikovú zásmažku.
- A šup s ňou do polievky. Pridáme ešte za hrsť zelerovej vňate a prevaríme.
- Nakoniec pridáme do polievky popučený cesnak rozmiešaný v troške oleja a vypneme.
- Baštíme, koľko žalúdok ráči. Dobrú chuť!