Voňavá karfiolovica (fotorecept)

Autor receptu: jody

Zasa karfiol, tentoraz v polievke... v trochu zvláštnej kombinácii, ale chuťovo je to bomba! :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky a karfiol nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hrnci zalejeme studenou vodou, posolíme, pridáme zelerovú vňať a dáme variť až do mäkka.
  3. Do iného receptu som potrebovala vyškvarenú slaninu, ale masť z nej nie. A na tej masti som potom spravila paprikovú zásmažku.
  4. A šup s ňou do polievky. Pridáme ešte za hrsť zelerovej vňate a prevaríme.
  5. Nakoniec pridáme do polievky popučený cesnak rozmiešaný v troške oleja a vypneme.
  6. Baštíme, koľko žalúdok ráči. Dobrú chuť!