Vo vode dusené kuracie prsia so zemiakmi a paradajkovo-cibuľkovo-bazalkovým šalátom

Autor receptu: daniella9

Na odľahčenie žalúdka a alternatíva ku klasicky vyprážanému mäsku.

1
porcia
30 minút
príprava

Postup

  1. do hrnca napustíme vodu, osolíme, pridáme zemiaky a varíme do zmäknutia. Krátko pred uvarením pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ked sú zemiaky hotové, zlejeme ich a necháme odkvapkať.
  2. Do druhého hrnca dáme liter vody, pridáme soľ, korenie, pár kvapiek olivového oleja a kuracie prsíčko. Varíme cca. 30 minút.
  3. Paradajku a cibuľky nakrájame na malé kúsky, lístky bazalky nasekáme a všetko zmiešame. Pridáme sušené oregano, čierne mleté korenie, prelisovaný cesnak, soľ a premiešame. Nakoniec pridáme olivový olej a opäť premiešame. Dáme schladiť do chladničky.
  4. Hotovo, dobrú chuť:-)