Vo vode dusené kuracie prsia so zemiakmi a paradajkovo-cibuľkovo-bazalkovým šalátom
Autor receptu: daniella9
Na odľahčenie žalúdka a alternatíva ku klasicky vyprážanému mäsku.
Postup
- do hrnca napustíme vodu, osolíme, pridáme zemiaky a varíme do zmäknutia. Krátko pred uvarením pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Ked sú zemiaky hotové, zlejeme ich a necháme odkvapkať.
- Do druhého hrnca dáme liter vody, pridáme soľ, korenie, pár kvapiek olivového oleja a kuracie prsíčko. Varíme cca. 30 minút.
- Paradajku a cibuľky nakrájame na malé kúsky, lístky bazalky nasekáme a všetko zmiešame. Pridáme sušené oregano, čierne mleté korenie, prelisovaný cesnak, soľ a premiešame. Nakoniec pridáme olivový olej a opäť premiešame.
Dáme schladiť do chladničky.
- Hotovo, dobrú chuť:-)