Vláčne ovsené tyčinky (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Tak dnes som sa rozhodla pridať bleskovku, ktorú si robím na sváču, čí už po fitku, alebo keď celý deň učím a potrebujem dobiť energiu :) Sú to také domáce energeticky bohaté a vláčne ovsené "tyčinky" ;) Jednoduché na prípravu, chuť skvelá, zasýtia, nakopnú, no čo viac si priať :) Tak možno sa vám zapáčia a odskúšate ;) veď svačinovej inšpirácie nikdy nie je dosť ;)

5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé som si zaliala chia semienka a ovsené vločky vodou a nechala oboje postáť - vločky napučia, zvláčnejú a chia semienka zatiaľ vytvoria gél, čo vo finále zabezpečí že to celé čudo drží pokope :)
  2. Asi po 5 minútkach som ku vločkám pridala rozmačkaný banán, jabĺčkové pyré (mama robí úplne famózne, musím sa k tomu tiež odhodlať :D ), a sušené ovsené mlieko zmiešané s trochou prášku do pečiva.
  3. Vymiešala som a nakoniec som prišupla zgélovatené chia semienka. Ja osobne nesladím, mne stačí sladkosť z banána - ale úplne sa hodí lyžička medu, alebo napr. stévia komu nevadí - proste ochutnáme a doladíme každý podľa seba ;)
  4. Zmes som vyliala do silikónovej formy 9x21 cm (bez vysypania, alebo vymazania)...
  5. ...a piekla som na 200 stupňoch cca 20 min. (resp. kým nepopraská povrch). Upečením to chytí tú správnu kompaktnú konzistenciu.. A krájam vždy až po vychladnutí,,,v mojom prípade balkónové chladenie, nakrájať, nezjesť ale šupnúť do krabičky a na ďalší deň som pripravená :D Teda minimálne do obeda :D