Vláčne ovocné muffiny

Autor receptu: lilianne9

Zatial najlepšie co sa mi podarili. Této muffiny som pôvodne upiekla len tak, AK by k nám přišla nějaká návštěva ZO surovín, které ma napadli. Nakonec bolí také úžasné, že sa zjedli skor ako stihli vychladnúť :-) vřele odporúčam, krásne voňajú a chtia úžasne

9
porcií
7 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelila som si žltok od bielka a z bielka a trocha soli som vyšlahala sneh. Odložila som ho zatial nabok. Žltok, vanilkový cukor, cukor a olej som zmiešala dokopy.přidala som sneh z bielka.
  2. Múku som zmiešala s PDP a přidala.
  3. Vydličkou som roztlačila banán a zaliala ho acidkom.
  4. Celé som to zmiešala dokopy, no cesto bolo dost husté. Pridala som teda ještě trochu vody, acidka a oleja, no nie vela. Namísto oleja sa môže přidat aj rozpustené maslo ale o Hera a namísto acidka biely jogurt, no mne to takto chutí viac.
  5. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Připravíme si formičky na muffiny a naplníme ich cestom do polky. Vďaka množstvu ingrediencí nám cesto vynde asi na 9 muffinov. Posypeme ich malinami, do každého asi 3 maliny a zalejeme zvyškom cesta. Pečieme 20-25 minút. Muffiny by mali byť po upečení v strede pevné. Rúru vypneme, no muffiny necháme ještě chvílu dnu, přestože vďaka snehu nám pekne narástli a mohli by nám spadnúť. Po 2 min. ich necháme trochu vychladnúť a vyberieme nich z formičiek. Budu neskutočné! Po tomto recepte som sa rozhodla, že už iné ako ovocné muffiny ani nejdem robiť. Pečiem nich rada, lebo je to jednoduché a môžte si nich spravit kedykolvek a hocikolko :-) dobru chuť!