Vitamíny v sladkokyslom náleve na zimu /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Tento skvelý recept mám zase z Maďarska. Robievam ho vždy takto pozdejšie, kedy už viem približne, koľko pohárov ešte mám k dispozícii..neľutujte čas ju vyskúšať, lebo to je skutočná vitamínová bomba..

180 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na vitamínovú bombu, som umyla,l očistila aodvážila..1 kg cibule,1 kg papriky rôznofarebnej, 2 kg mrkvu a chren 200 g.
  2. mrkvu a chren som postrúhala na mixéri...
  3. ostatné suroviny pokrájala ručne..
  4. Všetko pokrájané som spolu zmiešala...
  5. Pridala som 2 lyžice zarovnané soli a premiešasla...odvážila som 350g.cukru, 3,5 dl octu a znova som všetko premiešala...pridala som kávovú lyžičku pomôcku na zaváranie a poriadne som všetko premiešala...nechala som chvíľku postáť, zatial som si išla opláchnuť poháre a pripraviť viečka...
  6. a začala som plniť do pohárov..treba trošku potlačiť, ale jemne, lebo sa tam musí zmestiť ešte všetok nálev...nič nesmie zvýšiť...je to presne rozpočítané..
  7. nálev som rozdelila do každého pohára a zatvorila..nesterilizuje sa..
  8. a takto vizerá moja vitamínová bomba na zimu...úžasne chutná zaváranina...škoda naložiť do pohárov, tak sa mi núkala na papkanie...aká je krásne farebná, taká je vynikajúco chutná.....nech sa páči , ponúkam recept na vyskúšanie a prejem vám dobrú chuť...
  9. pomôcka na konzervovanie..