Vita guličky

Autor receptu: atka7

"Sladké" guličky pre vitariánov, vegánov, vegetariánov a všetkých, ktorí sa zdravo stravujú... A samozrejme aj pre všetkých ostatných.... :)

10 minút
príprava

Postup

  1. V mixéri (ja som použila chopper) zmixujeme slnečnicové semiačka s vlašskými orechami. Prášok, ktorý nám vznikne, presypeme do misky.
  2. V tom istom mixéri zmixujeme sušené hrozienka s goji (mali by byť vopred namočené vo vode, ale mne sa nechcelo čakať, tak som tento bod preskočila :) ) a s trochou vody. Vznikne nám zmes s konzistenciou pasty. Túto zmes pridáme do misky k pomletým slnečnicovým semiačkam a orechom.
  3. Pridáme podľa chuti konopné semiačka (ak nemáte, nevadí, ja ich už mám veľmi dlho doma, potrebujem sa ich zbaviť), kakao, ovsené vločky a na zahustenie podľa potreby pšeničné otruby.
  4. Všetko spolu premiešame, je potrebné, aby nám vzniklo hutnejšie cesto, ak treba, pridáme ešte trochu pšeničných otrúb alebo ovsených vločiek. Cesto odložíme aspoň na hodinku do chladničky.
  5. Zo zmesi tvarujeme menšie guličky, ktoré potom obalíme v strúhanom kokose. Odložíme do chladničky a pomaly "vyjedáme".... :) Dobrú chuť!
  6. PS: A ďakujem mojej mamči dorise za fotku, keďže náš foťák hapruje... :)