Višňovo-šľahačkový rez

Autor receptu: receptka963

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. cesto: Vajíčka si rozdelíme,bielky vyšlaháme na tuhý sneh,k žltkam pridáme kryštálový cukor a vyšlaháme na penu potom pridáme vodu,olej a citronovu koru,zašlaháme.potom pridáme múku spolu s PDP dobre vyšlaháme,a nakoniec pridáme sneh z bielkou a to ešte zlahka zamiešame(ale už len ručne) :) cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20min na 180stupň.
  2. plnka: Do suchej misky si dáme stužovač,vanilkový cukor,práškový cukor všetko premiešame potom prilejeme šlahačku a hned začneme šlahať. Ked už máme dobrú tuhú šlahačku pridáme k nej mascarpone(môžme nahradiť smotanovou nátierkou) alebo kyslú smotanu,alebo tvaroh jemný :) každý podla chuti
  3. upečený piškotový plát rozrežeme na dve polovičky,na jednu polovičku si dáme pár kvapiek z kompotu,potom lekvár ktorý dobre rozotreme,potom polovičku šlahačkovej plnky na ktorú potom poukladáme vykostkované višňe ktoré sme dali odkvapkať na kuch. utierky :) na višňe rozotreme druhú polovičku šlahačkovej plnky,priložíme druhú polovičku piškotového plátu,dobre pritlačíme,a vložíme do chladničky,mozme aj zaťažiť s niečim čo nieje moc ťažké. O cca a 2 hodinky sa môže krájať a zdobiť zo šlahačkou alebo s hocičím čo sa vám páči :) Dobrú chuť,dúfam že bude chutiť :)