Višňovo-čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept je len taky navod, ako vyuzit zavarane ovocie. Ja som pouzila zavarane visne, no namiesto visni sa mozu pouzit zavarane broskyne, marhule, ceresne no proste hociake zavarane ovocie, co vam este zostalo v komore.

16
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedeneho mnozstva surovin som si upiekla styri okruhle platy cesta v tortovej forme priemeru 23cm. Mam dve rovnake formy, takze som to slahala na dva razy. Najprv som si vyslahala do tuha 4 bielka a postupne som do nich vslahala 5 lyzic praskoveho cukru.
  2. Do vyslahanych bielok som za staleho slahania pridala 4 zltka.
  3. Nakoniec som pridala preosiatu muku s kakaom. ( 6 PL muky+ 2 PL kakaa) Vsetko som pomaly vareskou premiesala.
  4. Cesto som vyliala do pripravenych foriem a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C asi 7 minut. Cesto treba kontrolovat, velmi zalezi od rury. Niekde to bude mozno upecene za 5 minut a niekde mozno 8 minut.
  5. Na prvy raz som upiekla dva platy naraz. Tortove formy som si potom umyla a pripravila na pecenie dalsich dvoch platov. Vsetko som znovu opakovala od bodu 1 po bod 4.
  6. Visnovy kompot som vyliala do kastrola a pridala som 3 PL cukru ( kompot bol dost kysely). Z kompotu som si odlozila 16 visni na ozdobu. V troche kompotovej stavy som si rozmiesala maizenu, pridala som ju do ohriateho kompotu a uvarila som z toho puding.
  7. Mix erom som si vyslahala slahacku s cukrom a vanilkovym extraktom. Namiesto vanilkoveho extraktu mozete pouzit vanilkovy cukor. V teplej vode som si rozpustila cukor a primiesala som ceresnovy liker. S tymto budem polievat cesto. Namiesto ceresnoveho likeru sa moze samozrejme pouzit hociaky ovocny liker.
  8. Vrch upeceneho platu som zarovnala odrezanim vycnievajucej korky a plat som este poskrabala vidlickou. Kazdy plat som poliala styrmi lyzicami likeroveho sirupu.
  9. Plat som potom potrela visnovym pudingom.
  10. Na puding som natrela slahacku.
  11. Posledny stvrty plat som poliala likerovym sirupom a polozila som ho tak, ze spodna cast platu tvorila vrch torty.
  12. Boky torty som potrela slahackou. Tortu som dala stuhnut na dve hodiny do chladnicky. Na stuhnutu tortu som polozila na 15 minut dosku na krajanie zeleniny aby sa vyrovnal vrch torty.
  13. Cokoladu som si nastruhala struhadlom na zeleninu. Boky torty som obalila v nastruhanej cokolade. Vrch torty som ozdobila slahackou, visnami a visnovym pudingom.
  14. Torta je pripravena, mozeme papat.