Višňové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla višňové rezy..úplne jednoduché, ale veľmi chutné..mám rada zákusky s višňovou plnkou, len akosi sa mi nedarí dopestovať vlastné višne a preto sa málo objavujú v mojich receptoch..

12
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila višne...vykôstkovala som si väčšiu časť...odložila som si bokom niekoľko celých...tie budem namáčať v čokoláde na zdobenie zákusku..vykôstkované som pokrájala na malé kocky..
  2. do misy som si dala 4 žltky a pridala práškový cukor....počas miešania som pridávala vlažnú vodu...dobre vymiešala a prilevala olej v malých dávkach..
  3. prilievala som olej do cesta....dobre vymiešala,,,,,múku,prášok do pečiva,sódu bikarbonu, kakao a instatnú kávu som spolu zmiešala...
  4. v malých dávkach opatrne vmiešala do žltkovej hmoty zmiešané sypké suroviny...napokon som po lyžici opatrne vmiešala tuhý sneh...
  5. plech som vystlala pečiacim papierom a cesto som rovnomerne rozložila na papier...
  6. trúbu som nechala vyhriať na 180st. a koláč sa piekol 20min. upečený som nechala vychladiť..
  7. boky cesta som upravila...a okraje som odrezala...odrezky som pokrájala na kocky, tie použijem do krému..
  8. do mlieka som dala vanilkový puding a uvarila hustú kašu...nechala som ju dobre vychladiť...maslo s cukrom a pridaním koňaku som dobre vymiešala a pridala vychladnutú kašu.. 1/3 vymiešaného krému som si odložila bokom na vrch zákusku...
  9. do zbytku krému som pridala pokrájané višne..
  10. a potom opatrne vmiešala do krému aj pokrájané kocky z korpusu...
  11. korpus som po dĺžke prerezala na polovicu...na jeden diel som natrela celú plnku...
  12. položila som druhú časť korpusu...dobre zaťažila knihou, na ktorú som uložila celé balenia múky a nechala celú noc zaťažené v chlade..
  13. ráno som vrch potrela odloženým krémom a postriekala čokoládou...odložené celé višne som namočila do zbytku čokolády a nechala stuhnúť..
  14. pokrájala na rezy, ozdobila višňou namočenou v čokoláde...
  15. prejem dobrú chuť..