Višňové košíčky (fotorecept)
	        Autor receptu: nicopopa
	         
	        
	        Recept je od mojej svokry ktorú som žiaľ nepoznala. Bola výborná kuchárka. To dokumentujú jej recepty a rovnako aj fotografie jej dvoch synov v mladšom veku. Vianoce sa v našich rodinách bez jej košíčkov nezaobídu. Sú dosť pracné, ale stoja zato. Vyváženú príjemnú sladučkú chuť jemného cesta s plnkou vychutnáte práve v zdanlivom kontraste s kylosťou višní a "čerešničkou na torte"  je v tomto prípade ľahko opečený vlašský oriešok zasadený v čokoládovej poleve - takto o nich medituje môj chlap.
| 		  
				  	  
				  	60 porcií  | 
				  	  
				  	240 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny a pomôcky
 - Z múky, margarínu, cukru a ostatných prísad spracujeme na doske cesto.
 - Po kúskoch ho vtláčame do olejom vymastených formičiek (košíčkov). Poukladáme ich na plech a upečieme.
 - Upečené košíčky povyberáme z formičiek, odložíme si ich a pripravíme si prísady do plnky.
 - Piškóty s rumom a so šťavou z višní (2-3 lyžice) roztlačíme a spracujeme v jednej miske na polotuhú hmotu. V druhej miske vymiešame margarín s cukrom a kakaom. 
 - Potom obe časti spojíme a miešame kým nevznikne pekný ľahký krém.
 - Na spodok košíčka dáme trochu džemu, 2-3 višne (bez kôstok) a naplníme ho až po vrch plnkou.
 - Nakoniec košíčky polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kúskom ľahko opečeného vlašského orecha (akurat som ich teraz nemala, lebo sa mi podarilo všetky pomlieť).
 - A takto vizeraju na stole.