Višňové knedličky (fotorecept)
Autor receptu: zuzuu10
Recept je podobný viacerým, ktoré už na Vareche sú :) No myslím, že variácii na ovocné guľky nikdy nie je dosť... jednoduché, rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené, mňam :)
25 ks porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, uvarené a ochladnuté zemiaky roztlačíme.
Mala som domáci višňový kompót - aj s kôstkami. Takže aby sme sa pri jedení nezdržiavali s hľadaním kôstok, odstránime ich už teraz :) Nemám odkôstkovač, tak som si pomohla mokka lyžičkou - "vypichla" som ich tenkým koncom rúčky.
- Zo zemiakov, tvarohu (dala som 1,5 obvyklého 250 g balenia ), celého vajíčka, medu, soli a múky vypracujeme cesto. Múku som pridávala postupne, tých 10 lyžíc je len odhad :) Uvidíte, ako bude cesto vyzerať - netreba ho príliš hutné, aby sa dobre robili guľky. Tipovala som, že sa mi budú rozvárať - ozaj som nemala cesto veľmi husté - ale pekne držali.
- Odoberáme kúsky cesta a tvarujeme knedličky. Do každej urobíme prstom dierku, do nej šup s višničkou a zakamuflovať stopy :)
Z tejto dávky mi vyšlo 25 guliek (lyžička je kávová - na porovnanie veľkosti).
V hrnci si dáme variť vodu. Hotové knedličky...
- ... vkladáme do vriacej vody a varíme 3-5 minút - podľa veľkosti. Potom ich dierkovanou naberačkou opatrne vyberieme na plech. Tu som ich posypala makom, no kľudne skúste aj iné - orechy, opečenú strúhanku - čo vám chutí :)
- Na tanieri posypeme podľa chuti cukrom, polejeme roztopeným maslom a pridáme višňový kompót. (Na odfotenie hotových som si spomenula, až keď som si šla pre dupľu - preto sú na tanieri len tieto dve opustené:) Aspoň mali dosť miesta:)
Dobrú chuť! :)