Vínnozeleninové kuracie pečienky Ošialenstvo (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Návšteva môjho kamoša ma donútila kreovať recepis z niečoho mäsového. Rozhodla som sa pre pečienky, ktoré sú celkom "ajn-zvaj" hotové, a aby som si urobila po chuti aj ja, tak som ich dusila s množstvom zeleniny a pripravila na pikantno. Extraktívny, vyzretý Zweigeltrebe, ročník 2005, tiež ochutil jedlo výnimočnejšie, je rozdiel dusiť vo vode a vínku. Kamoš náležite ocenil.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Cibuľu pokrájame na tenké polmesiačiky, rajčiny tak isto, cesnak na plátky. Z paprík vyberieme stonku so semeníkom a nakrájame na tenké kolieska.
  3. Pečienky umyjeme, necháme odtiecť, prípadne odblaníme a pokrájame na tenké pásiky o dĺžke 2-3cm.
  4. Na rozohriatom masle sprudka a krátko osmahneme cibuľu. Keď začne voňať, pridáme cesnak a minútku ešte restujeme.
  5. Pridáme pečienky, zaprášime ich všetkými koreniami, dobre premiešame chvíľku restujeme.
  6. Potom pridáme papriku, premiešame, podlejeme 1,0dl červeného vína a prikryté dusíme 15 minút. Ak je treba, podlejeme trochou predhriatej vody.
  7. Pridáme rajčiny, trošku osolíme a dusíme ďalších 5 minút.
  8. Dolejeme zvyšok vína, premiešame a počas 2 minút dodusíme.
  9. HOTOVO!
  10. Prosím, pochutnajte si!