Vínnozeleninové kuracie pečienky Ošialenstvo (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Návšteva môjho kamoša ma donútila kreovať recepis z niečoho mäsového. Rozhodla som sa pre pečienky, ktoré sú celkom "ajn-zvaj" hotové, a aby som si urobila po chuti aj ja, tak som ich dusila s množstvom zeleniny a pripravila na pikantno. Extraktívny, vyzretý Zweigeltrebe, ročník 2005, tiež ochutil jedlo výnimočnejšie, je rozdiel dusiť vo vode a vínku. Kamoš náležite ocenil.
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Cibuľu pokrájame na tenké polmesiačiky, rajčiny tak isto, cesnak na plátky. Z paprík vyberieme stonku so semeníkom a nakrájame na tenké kolieska.
- Pečienky umyjeme, necháme odtiecť, prípadne odblaníme a pokrájame na tenké pásiky o dĺžke 2-3cm.
- Na rozohriatom masle sprudka a krátko osmahneme cibuľu. Keď začne voňať, pridáme cesnak a minútku ešte restujeme.
- Pridáme pečienky, zaprášime ich všetkými koreniami, dobre premiešame chvíľku restujeme.
- Potom pridáme papriku, premiešame, podlejeme 1,0dl červeného vína a prikryté dusíme 15 minút. Ak je treba, podlejeme trochou predhriatej vody.
- Pridáme rajčiny, trošku osolíme a dusíme ďalších 5 minút.
- Dolejeme zvyšok vína, premiešame a počas 2 minút dodusíme.
- HOTOVO!
- Prosím, pochutnajte si!