Viedenské kocky (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Recept mám z Báječnej ženy. Zas to nie je najkrajší zákusok, pridávam ho len preto, lebo chuťovo je doooosť dobrý a zaujímavý :)

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto, a to tak, že všetky suroviny spolu vymiešame.
  2. Vypracujeme hladké cesto a nalejeme ho do plechu vystlaného papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a upečeieme pri teplote 180 °C asi 25 minút - treba pozorovať, ale zbytočne nevysušujeme cesto.
  3. Plnka: Tretinu masla rozohrejeme v menšom hrnci, odstavíme, vsypeme 50 g múky, 2 PL práškového cukru, premiešame a opäť zahrejeme.
  4. Vznikne hladká masa,ktorú zalejeme mliekom, rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Za častého miešania necháme vychladnúť.
  5. Zvyšok masla vymiešame so 120 g práškového cukru a postupne pridáme vychladnutú kašu a vyšľaháme na hladký krém. Nakoniec pridáme mleté orechy a vykôstkované višne alebo čerešne. Mali by byť čerstvé, ale teraz mimo sezóny som použila kompót.
  6. Vychladnutý korpus prekrojíme....
  7. .. natrieme krémom a spojíme. Podľa mňa je toho krému dooosť veľa, dala by som len polovičnú dávku. ALE je výborný, mne veľmi chutil..taký jemný :)
  8. Povrch potrieme višňovým alebo iným kyselkavým džemom a posypeme čokoládovými hoblinkami. Koláč uložíme do chladničky na pár hodín. Potom pokrájame na kocky. Dobrú chuť :)