Vianočný perník

Autor receptu: jamalinka

recept mám od mojej dlhoročnej kolegyne a priateľky, robím ho už viac rokov a je tiež výborný a hlavne dlho vydrží, teda môže sa piecť už teraz.

Suroviny

Postup

  1. Všetky potraviny spracujeme na doske na hladké cesto, necháme odležať minimálne aspoň 3 hodiny. Rodelíme na 3 rovnaké diely, každý diel zvlášť rozvaľkáme a každý zvlášť potrieme (môžeme dávky zvýšiť) na hrubo lekvárom, posypeme dobre na husto hrozienkami, celými orechami (nepomletými) a zvinieme tak, aby nebol vzduchoprázdny priestor, dobre popritláčame, dáme na vymastený plech potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme asi 45 minút vo vyhriatej rúre. Po vytiahnutí potrieme ešte raz vajíčkom. Vychladnutý zabalíme do alobalu a krájame podľa potreby. On má trošku tak chuť toho pravého perníka čo bol voľakedy dostať kúpiť a dal sa strúhať.