Chlieb
Vianočný chlieb na sviatočný stôl
Autor receptu: archaa
25 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup- Z uvedených surovín si vypracujeme cesto.
- Cesto preložíme na papierom vystlaný plech a tam ho vytvarujeme do trojuholníka, narežeme, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút. Upiecť môžete jeden velký stromček, ak potrebujete chleba viac, ja pre dvoch pečiem tri menšie z tohto množstva.
- Keď stromček zväčší objem potrieme ho slanou vodou a ozdobíme semienkami a orechmi podľa ľubovôle. Ja som použila ovsené vločky, mak, ľanové semienka, nigellu (černuška), mandle a vlašské orechy.
- Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme doružova približne 25 minút.
- Necháme na mriežke vychladnúť a hotovo.
- Šťastné a veselé!
|