Brownies

Vianočné raw brownies (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Neodolateľné raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarínka, škorica a muškátový oriešok.

6
porcií
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Celé dobrodružstvo sa odohrá v mixéri, kde si vymiešaš cesto. Začni premixovaním orechov, kakaa, škorice, štipky muškátového oriešku a soli. Vznikne ti taký orechovo-kakaový prach, ktorý stmelíš do pevného skupenstva pomocou datlí. Tie dodajú zmesi telo a hlavne sladkosť. Mixuj dohladka, daj si na tom trpezlivo záležať.
  2. Hranatú nádobu / formu na koláče vysteľ papierom na pečenie a rovnomerne naplň hotovým cestom. Odlož ho oddýchnuť do chladničky na 45 minút.
  3. Pred uplynutím času chladenia koláča si začni vyrábať polevu v parnom kúpeli. V osobitnom hrnci daj zovrieť vodu a na vrch polož ďalšiu nádobu, do ktorej daj na teplo zo spodnej nádoby rozpustiť maslo, javorový sirup, šťavu z mandarínky a horkú čokoládu.
  4. Polevu rovnomerne nanes na vychladený základ koláčika a hotový brownie odlož znovu na polhodinu vychladiť. Potom ostáva už len dielo nakrájať na kocky a nedočkavo začať ochutnávať.
  5. Instagram : walrus.buko