Drobné orechové pečivo

Vianočné pečivo - orechové hviezdičky (fotorecept)

Autor receptu: margitka100

Je to recept ako na vynikajúce orechové štangličky, len v novom šate.

90 minút
príprava
20 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto. S cestom sa dobre pracuje. Dáme ho aspoň na hodinku do chladničky. Kľudne môžete aj na chvíľku do mrazničky.
  2. Pomúčime si dosku práškovým cukrom a cesto vyvaľkáme. Nie úplne na tenko. Vykrojíme tvary, ktoré prenesieme na plech.
  3. Urobíme si bielkovú polevu. Vyšľaháme bielok do tuha a postupne pridáme cukor. Polevu za pomoci cukrárskeho vrecka nanesieme na vykrojené cesto.
  4. Dáme piecť na 120 °C, cca 20 minút, aj viac, podľa hrúbky cesta.