Vianočné kôpky z rybky - aj pre detičky (fotorecept)

Autor receptu: stava

Dnes som rozmýšľala, akú rybku urobiť na Vianoce môjmu ročnému synovi....tak som vymyslela takéto rybie kôpky, ktoré boli ozaj chutné a sú aj zdravšie, takže ako obmena klasickej vyprážanej ryby, vrelo odporúčam. Aj mne to chutilo, takže určite nebude chýbať na vianočnom stole :-)

8 ks
porcií
10 min minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si dáme hrnček mrazenej zeleniny (ja som použila polievkovu zmes) a zalejeme vodou tak, aby bola zelenina dostatočne ponorená. Nepridávala som soľ, kedže som to varila ročnému dieťaťu, ale kto chce, ten môže pridať. Aj keď podľa mňa v tomto recepte soľ vobec nechýba.
  2. Na hrniec som si položila parný hrniec (kto nemá, nech dá len parné sito), do ktorého som dala rybku nakrájanú na štyri časti, ale môže byť aj v celku. Celé to varíme asi 20 minút.
  3. Po uvarení vyberieme zeleninu z hrnca aj rybku z paraka a nechame mierne vychladnúť. Rybku len vareškou posekáme a zmiešame so zeleninou. Pridáme jedno vajce, 2 PL ovsených vločiek (jemné) a premiešame. Nechame to odstáť asi 10 minúť, aby vločky troška napučňali.
  4. Na teflonovú panvicu si dáme kvapku oleja a pomaly opekáme malé kôpky (1PL) z oboch strán. Ak chcete dosiahnúť, aby boli chrumkavejsie, treba ich vyprážať na väčšom množstve oleja a na silnejšom ohni. Ale nám chutili takto, lebo máme len 5 zúbkov :-)
  5. K rybacim kôpkam som urobila zemiakovu kašu a rajčinu ako oblohu :-).
  6. No a nechala som si aj trošku zeleniny s vývarom, do ktrej som dala papcun, dovarila a polievočka bola šup šup hotová :-)
  7. ...na to, že synátor nie je až taký veľký jedák, tak zjedol toto papničko komplet celé a ešte si pridal :-) a na večeru dopapal zvyšok....:-) takže chutiloooooooooooo :-D