Kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát

Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát

Autor receptu: emdy

"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň pre osamelých seniorov a ľudí v práci.

60
porcií
180 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Postup

  1. Kapustnica: Na oleji v hrnci opražíme hríby, pridáme údenú krkovičku, klobásy a kosti. Zalejeme vodou a varíme kým mäso nezačne mäknúť.
  2. Mäso a klobásy vyberieme a nakrájame na kocky. Odoberieme si vývar a nakrájame kyslú kapustu na menšie kusy. Dochutíme korením rascou, bobkovým listom, pretlačeným cesnakom, paprikou. Varíme kým kapusta nezmäkne. Smotanu rozšľaháme vo vývare, pridáme do polievky a necháme zovrieť.
  3. Zemiakový šalát: Uvaríme zemiaky v šupke. V osolenej vode uvaríme hrášok a mrkvu, ktorú nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a s uhorkami nakrájame na drobné kúsky. Všetky suroviny zmiešame s majonézou a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  4. Vianočná ryba: Ryby osolíme (60 ks á 150 g). Rozmixujeme si vajcia a ryby postupne obaľujeme v múke a vajci.
  5. Nakoniec obalíme v strúhanke.
  6. Pomaly vyprážame na miernom ohni.
  7. Kým sa vypráža ryba, môžeme začať do kelímkov naberať kapustnicu.
  8. Nakrájame chlieb a naberieme ryby a zemiakový šalát. Ozdobíme citrónom.
  9. Pobalíme do termoboxov.
  10. A môžem vyraziť na rozvoz.
  11. Navštívil som 44 domácností. A bolo to pomerne náročné, nakoľko táto skupina ľudí žije v zložitých podmienkach často aj bez elektriky. Verím, že o rok si to zopakujeme. Kde je vôľa, tam je cesta...