Vianočná kapustnica

Autor receptu: nikitka

Tento recept vznikol spojením viacerých receptov, z každého som si zobrala čo sa mi hodilo a vznikol super recept. Takúto kapustničku som uvarila na moje prvé Vianoce v svojej kuchyni:-)

8-10
porcií
15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si nakrájame na kocky. Na trochu oleja si opražíme cibuľu, pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť:-) Potom pridáme vodu tak 2.5 -3 litre, scedenú kyslú kapustu.
  2. V inom hrnci si uvaríme údené a klobásky, aby nešla všetka mastnota do kapustnice , tak pol hodinku...môže sa samozrejme variť priamo v kapustničke.
  3. Do kapustnice pridáme soľ, pár guličiek čierneho korenia, slivky, sušené huby ( namočiť pred tým do vody tak na pol hodinu). Jedno jabľčko rozdelené na 4 časti.