Vianočná juška

Autor receptu: luciasjm

Tento recept putuje našim rodinným pokolením. Naša rodinka si bez tejto polievočky nedokáže predstaviť Vianoce. Ja samotná by som ju najradšej jedla od rána do večera :)))) Je jednoduchá a taká chutná. Mňam, mňam. Odporúčam najmä tým, ktorí majú problémy s trávením. Môj priateľ si ju obľúbil tiež. Predtým nič také nejedol a hneď prvýkrát si pýtal dupľu :D

25-30 minút
príprava

Postup

  1. Pre začiatok namočíme huby do vlažnej vody a necháme napučať. Do hrnca vlejeme juchu a vodu, pridáme ml. rascu, 1 KL soli, 3 – 4 guličky čierneho korenia. Necháme zovrieť. Medzitým nám napučali huby. Tie poriadne vytlačíme v rukách a pridáme do hrnca. Po 10 - 15 minútach varenia by huby mali byť už mäkké.
  2. Spravíme si zápražku z nadrobno nakrájanej cibule, 1 PL múky, masla a 1 strúčika cesnaku. Keď nám zápražka zružovkastie, pridáme 1 PL ml. červenej papriky (nemusí byť, potom bude polievočka iba biela; nám však chutí s paprikou načerveno) dobre premiešame a hneď zalejeme vodou z hrnca. Opäť premiešame a vlejeme do juchy. Varíme ešte 5 minút a vianočná juška je hotová. Prípadne ešte dochutíme.
  3. Čím dlhšie juška stojí, tým je lepšia, je to ako s kapustnicou. Prajem dobrú chuť !