Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Toto jedlo je variáciou na Apfel Rösti. Pripomína mi dukátové buchtičky s celistvejšou plnkou zo štrúdle v jednom.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme suroviny. Hrozienka namočíme v džúse, vianočku pokrájame na menšie kúsky, jablká tiež. Cukor a škoricu zmiešame.
  2. Na PL oleja oprážame kúsky vianočky pokým mierne zhnednú, potom vyberieme z panvice a dáme bokom.
  3. Na ďalšej PL oleja oprážame kúsky jabĺk, kým nám mierne zmäkknú (cca 5 minút).
  4. Následne do panvice pridáme ďžús aj s hrozienkami a premiešame.
  5. Pridáme kúsky vianočky a premiešavame kým sa jablková šťava úplne vsiakne.
  6. Posypeme zmesou cukru a škorice. Podávame s vanilkovou omáčkou.
  7. Vianočku použitú v tomto recepte som piekla podľa receptu od Nomiada.