Vianočka s jablkami a škoricou na panvici (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Toto jedlo je variáciou na Apfel Rösti. Pripomína mi dukátové buchtičky s celistvejšou plnkou zo štrúdle v jednom.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme suroviny. Hrozienka namočíme v džúse, vianočku pokrájame na menšie kúsky, jablká tiež. Cukor a škoricu zmiešame.
- Na PL oleja oprážame kúsky vianočky pokým mierne zhnednú, potom vyberieme z panvice a dáme bokom.
- Na ďalšej PL oleja oprážame kúsky jabĺk, kým nám mierne zmäkknú (cca 5 minút).
- Následne do panvice pridáme ďžús aj s hrozienkami a premiešame.
- Pridáme kúsky vianočky a premiešavame kým sa jablková šťava úplne vsiakne.
- Posypeme zmesou cukru a škorice. Podávame s vanilkovou omáčkou.
- Vianočku použitú v tomto recepte som piekla podľa receptu od Nomiada.