Grilované mäso
Veža Arkáda - grilované mäsové medailóniky so zemiakovými plackami
Autor receptu: redakcia
Špecialita Hotela Arkáda v Levoči je tvorená tromi druhmi grilovaného mäsa prekladaného zemiakovými plackami.
2 porcie |
20 (+ odležanie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na medailóniky a mierne naklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, potrieme olivovým olejom a necháme odležať v chladničke.
- Zemiaky ošúpeme, zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku, vajcom, múkou, dochutíme soľou a tymianom alebo majoránom.
- Kukuricu varíme v osolenej vode asi 20 minút, očistíme a rozpolíme. Kukuricu dochutíme soľou, grilovacím korením, rozpolíme a grilujeme
z každej strany asi 10 minút.
- Mäsové medailóniky aj menšie zemiakové placky opekáme na grilovacej panvici z každej strany asi 3 minúty. Na špajdle striedavo napichujeme jednotlivé druhy grilovaného mäsa a placky. Podávame s grilovanou kukuricou.