Grilované mäso

Veža Arkáda - grilované mäsové medailóniky so zemiakovými plackami

Autor receptu: redakcia

Špecialita Hotela Arkáda v Levoči je tvorená tromi druhmi grilovaného mäsa prekladaného zemiakovými plackami.

2
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na medailóniky a mierne naklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, potrieme olivovým olejom a necháme odležať v chladničke.
  2. Zemiaky ošúpeme, zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku, vajcom, múkou, dochutíme soľou a tymianom alebo majoránom.
  3. Kukuricu varíme v osolenej vode asi 20 minút, očistíme a rozpolíme. Kukuricu dochutíme soľou, grilovacím korením, rozpolíme a grilujeme z každej strany asi 10 minút.
  4. Mäsové medailóniky aj menšie zemiakové placky opekáme na grilovacej panvici z každej strany asi 3 minúty. Na špajdle striedavo napichujeme jednotlivé druhy grilovaného mäsa a placky. Podávame s grilovanou kukuricou.