Veselý vianočný kapor (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Rybičky, z ktorých Vám nezabehnú kostičky.

Suroviny

Postup

  1. Začneme s prípravou seitanu. Viac o príprave tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-domaceho-seitanu/11821-pouzi.html Keď nám v ruke zostane hmota bez škrobu, spravíme z nej bochník, z ktorého nožom režeme plátky. Plátky uvaríme v dochutenom zeleninovom vývare. Pripravíme si vykrajovačku v tvare rybky.
  2. Z jednotlivých plátkov vykrajujeme rybičky. Okraje, ktoré nám zostali, nakrájame na rezance či kocky. Ihneď spracujeme alebo zamrazíme.
  3. Vykrojená rybka.
  4. Rybky utierkou vysušíme.
  5. A obalíme v trojobale. Rybky vysmážame do zlatista. Servírujeme ešte horúce.